Gala Oscar 2023 atinge cea de-a 95-a ediție

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

✦ Gala Oscar 2023 atinge cea de-a 95-a ediție

 

Academia Americană de Film a atins pragul de cea de-a 95-a ediție. În acest an totul s-a petrecut uimitor, iar pe „treptele podiumului”  au fost prezentate cele mai bune Filme 2022. Toți iubitorii ai cinematografiei și nu numai, au așteptat rezultatele cu sufletul la gură. Fiecare telespectator a așteptat deznodământul pentru cel mai bun film. Pentru cea mai bună actriță și de asemenea pentru cel mai bun actor.

Gala Premiilor Oscar reprezintă cel mai important eveniment în cariera cinematografiei. Fiecare actor își dorește măcar o singură dată să pășească pe covorul „roșu”. Astfel că și în acest an s-au petrecut multe schimbări istorice.

În acest an premiul pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu original  și cel mai bun montaj a mers către: Everything Everywhere All at Once (2022)

Cea mai bună actriță în rolul principal este : Michelle Yeoh din filmul renumit Everything Everywhere All at Once (2022)

Cel mai bun actor în rol principal este: Brendan Fraser din filmul The Whale (2022).

Top Gun: Maverick (2022) a fost nominalizat pentru premiul la categoria: cel mai bun sunet. Film în care au jucat actorii: Mark Weingarten, James H. Mather, Al Nelson, Chris Burdon și Mark Taylor.

Avatar(2022)  a fost nominalizat la cele mai bune efecte speciale. Film în care au jucat actorii: Joe Letteri, Richard Baneham, Eric Saindon și Daniel Barrett.

Everything Everywhere All at Once (2022)

A scris istorie în noaptea galei. Această peliculă a fost nominalizată șa 11 categorii, iar actrița Michelle Yeoh a fost favorită pentru trofeu. Totodată este premieră, deoarece este prima femeie asiatică, care câștigă premiul Oscar. Această gală se termină cu cele mai multe recorduri din istorie.